Undgå at din seng bliver en bakteriebombe: 5 tips til, hvordan du holder sengen ren

Undgå at din seng bliver en bakteriebombe: 5 tips til, hvordan du holder sengen ren

For mange danskere er sommervarmen længe ventet. Dog betyder det varme vejr, at vi sveder mere end normalt i vores senge. Desuden er mange af os dårlige til at holde vores senge rene, og det kan give betydelige hygiejneproblemer. Derfor har vi her samlet 5 tips til, hvordan du undgår at din seng bliver en bakteriebombe i sommervarmen.

1. Husk at lufte ud

En nem måde at holde hygiejnen i top i dit soveværelse er at lufte ud, og gerne flere gange dagligt. Den friske luft mindsker nemlig luftfugtigheden i soveværelset. En lav luftfugtighed nedbringer antallet af husstøvmider i din seng, og det reducerer risikoen for allergi. Sørger du for at skabe gennemtræk hver dag, skaber du et sundt og rent miljø, som er behageligt at opholde sig i. Udover at lufte ud, kan du med fordel sørge for at hænge din dyne udenfor et par gange om måneden. Så bliver den godt blæst igennem, hvilket fjerner det værste støv

2. Vær grundig med rengøringen

Det kan godt betale sig at være flittig med rengøringen, især i soveværelset. Faktisk bør du sørge for at støvsuge både soveværelse og madrasser jævnligt, så du kan holde bakterierne på afstand. Du kan med fordel støvsuge din seng hver gang du skifter sengetøj. Dette bør du gøre minimum hver 14. dag, og gerne oftere i sommermånederne. Når du vasker det beskidte sengetøj, så husk at husstøvmider først dør ved 55 grader. Vask derfor dit sengetøj ved 60 grader. Således er du sikker på, at hygiejnen er i top.

3. Invester i en hygiejnisk madras

Du tilbringer i gennemsnit 1/3 af dit liv i sengen. Derfor er det vigtigt, at din madras kan modstå de mængder fugt den udsættes for i form af sved, særligt i sommermånederne. Vælg derfor en madras i luftige og åndbare materialer, som kan absorbere og ventilere bedst muligt. Det øger sandsynligheden for, at din seng er tør og sund at sove i, og at luftfugtigheden i dit soveværelse ikke stiger unødigt.

4. Vent med at rede seng

Lad være med at rede din seng, lige når du står op om morgenen. Reder du sengen med det samme, får den mængde fugt, du har tilført sengen i løbet ad natten, nemlig ikke mulighed for at tørre. Sørg i stedet for at lade madrassen og lagenet få luft, inden du reder sengen. Også her kan du have glæde af en hygiejnisk madras, der ventilerer og absorberer godt. Desuden kan du overveje at købe sengebetræk i materialer, der tørrer hurtigt.

5. Send dyner og madrasser til rens

Det er ikke kun sengebetrækket, der har brug for regelmæssig rengøring. Dyner, puder og madrasser rummer ofte på mange bakterier, og du bør derfor få dem rengjort mindst et par gange om året. Her er der heldigvis hjælp at hente, for sender du dine dyner, puder og madrasser på renseri, bliver de grundigt renset og tørret med professionelt udstyr, som sørger for, at både dyner, puder, og madrasser bibeholder deres oprindelige fylde. Her får du derfor et professionelt resultat, som fremmer hygiejnen i dit soveværelse betydeligt.

Dårlig hygiejne i soveværelse er ikke bare ulækkert, det kan også gå ud over din nattesøvn. Plages du af allergigener fra husstøvmider er der nemlig stor risiko for, at du sover dårligere om natten. I de varme sommermåneder er det dog ikke kun dårlig hygiejne, der resulterer i forringet nattesøvn. De varme nattetemperaturer har nemlig en negativ effekt på vores søvn.