Vask af topmadras

Din topmadras skal gerne give den helt rette støtte og komfort. Den skal sørge for, at du ligger behageligt hver nat, så du får en god nattesøvn. De fleste tilbringer omkring en tredjedel af døgnet i deres seng. Hver nat sveder vi mennesker mellem 2-10 dl., mens vi sover. Det vil sige, at din madras skal kunne absorbere rigtig meget sved i løbet af et år, og det kan sætte sine spor. Fugten kan tiltrække skimmelsvamp, støvmider og efterlade grimme skjolder. Dit betræk til topmadras er altså en magnet for bakterier, støv og skidt. Uden en rensning af dit topmadrasbetræk kan du risikere at udvikle allergier og forringe din søvn.

Allergi er et voksende problem i Danmark, og flere og flere af os mærker desværre mere og mere til forstyrrende nys, løbende næser, kløende øjne og eksem.

Hvis du også oplever problemer med allergi, bør du sørge for at din din seng og soveværelse er mere allergivenligt. Især husstøvmider i hjemmet er et problem, som i høj grad fremtvinger og forværrer allergi. Husstøvmider er stort set umulige at undgå i hjemmet, og de er så små, at de ikke kan ses når de trænger sig ind i betrækket på madrassen. Derfor er de også meget svære at komme af med, når de først er i madrassen, hvilket kan efterlade din seng yderst allergifjendtlig.

Forlæng betrækket til din topmadras’ levetid ved rensning

For at udrydde husstøvmider og levende organismer anbefaler Astma og Allergi-forbundet en grunding rensning af madrasser mindst én gang om året. Rensning af madrasser er ofte en besværlig opgave, fordi det kræver en bestemt størrelse vaskemaskine. Men du kan med fordel skåne din madras med en topmadras, sørge for at lufte ud hver dag, vende din madras hver tredje måned samt støvsuge og dampe din madras jævnligt.

Specialprogram til rens af topmadrasbetræk

Byens Rens har udviklet fået installeret et specialprogram til desinfektion af betræk til topmadrasser. Normalt er disse programmer forbeholdt hospitaler eller de store industrivaskerier, men vi er glade for at kunne tilbyde denne behandling for vores kunder.

Byens Rens har fået udviklet et specialprogram, der tilsætter et særligt desinfektionsmiddel og følger en nøje defineret og certificeret vaskeproces, som inaktiverer virus allerede ved en temperatur på bare 40°C. Det vil sige, at man ved kun 40°C kan opnå en meget høj hygiejnestandard.

Hvad skal du være opmærksom på, når du får renset dit betræk til topmadras?

Idet vores behandling sker ved maksimalt 60grader og uden brug af enzymholdige vaskemidler, kan det ikke forventes, at proteinholdige pletter såsom urin, blod, afføring og fedt rent optisk kan fjernes 100%. Vi forbehandler dit topmadrasbetræk med en særlig blanding af æggestivelse, der indeholder naturlige proteiner, som er effektive til at fjerne disse pletter.

Men selvom vi laver denne forbehandling, kan vi som sagt ikke garantere et resultat der rent optisk har fjernet pletter 100%, men derimod kan vi garantere at vi holder os inden for producentens plejeanvisninger (garantien på din topmadras holder) og at dit betræk er 100% fri for bakterier og vira.

Sådan gør du

Afmontér betrækket af madrassen. Selve skummadrassen kan ikke renses og skal derfor ikke afleveres. Med fordel kan du lægge betrækket i en pose.

Besøg ét af vores 600 indleveringssteder i Danmark og aflevér dit topmadrasbetræk til rens.

Hvad koster det at få renset et topmadrasbetræk?
Rullemadras, alm. (max 90 cm bredde) 169 kr.
Rullemadras, dobbelt 269 kr.
Topmadras betræk, alm (max 90 cm bredde) 366 kr.
Topmadras betræk, dobbelt 466 kr.
Rens af topmadras