Rens af vinterjakker og frakker hos Tøjeksperten og Wagner

Vinteren er lige rundt om hjørnet, og det betyder koldere vejr, sne og frost. Det er den perfekte tid til at trække din favoritfrakke eller dunjakke ud af skabet og forberede den til de kolde måneder, der venter. Men før du går vinteren i møde, er det vigtigt at sørge for, at din frakke eller dunjakke er ren og i tip-top stand – blandt andet at den er imprægneret så den afviser vand og snavs.

Tøjeksperten og Wagner tilbyder landsdækkende Renseriservice over 110 butikker i samarbejde med Byens Rens. Du behøver ikke at have købt dit tøj i vores butikker og det er alle typer af rensetøj der indleveres.

Her er nogle gode råd fra Byens Rens til at få renset din frakke eller jakke.

Læs altid plejeanvisningen

Før du selv vasker din jakke eller sender den til rens, er det vigtigt at du gør dig bekendt med hvilken behandling den tåler.

  • Hvis der er et symbol med en Cirkel med P eller F i midten, betyder det, at den kun tåler professionel Dry Cleaning.
  • Hvis der er et symbol med en vaskebalje med enten en hånd, 30 grader eller 40 grader, betyder det at din jakke tåler vask. Du skal sikre dig, at der kun bruges midler der ikke indeholder enzymer, da disse ødelægger dunene og din jakke falder helt sammen.

Hvis du er i tvivl, anbefaler vi at du bruger et professionelt renseri og rigtig gerne indleverer den hos din nærmeste Tøjeksperten eller Wagner butik.

Dunjakker

Generelt er det en god idé at benytte et professionelt renseri, når du skal have ordnet din dunjakke. Det er især afgørende at der anvendes det korrekte vaskemiddel, at jakken bliver imprægneret og at den bliver tørret i en stor tumbler ved lav temperatur.

På den måde sikrer du, at din dunjakke bliver fyldig og afviser vand og snavs.

Uldfrakker

Hvis du har en lækker og varm uldfrakke og tænker at den trænger til at blive frisket op, så anbefaler vi ikke at du selv forsøger at vaske den. De fleste uldfrakker består af forskellige materialer, herunder inderfoer af silke eller satin. 

Hvis du selv vasker den, risikerer du at ødelægge uldens strukturen og krympe inderforet

Vinterjakker med polyesterfyld

De populære vinterjakker med polyesterfyld kan oftest godt vaskes i almindelig husholdningsmaskine. Vi anbefaler dog ikke at gøre det, da en lille tromle og høj centrifugering kan ødelægge polyesterpladerne i jakken og gøre uoprettelig skade. Derudover får du ikke imprægneret jakken ordentligt og det gør den ubrugelig hvis du går ud i regn- eller snevejr.


Der er god økonomi i at holde liv i dit tøj

Kvalitetsjakker og -frakker er en rigtig god investering. Det koster typisk kun 5-10% af nyprisen at få bragt helt nyt liv i dit kvalitetstøj og du forlænger dermed levetiden på din garderobe og skåner miljøet og pengepungen.

Sådan gør du

  • Find din nærmeste Tøjeksperten eller Wagner butik – tryk evt. her på vores Oversigtskort
  • Gå ind i butikken og sig, at du har noget du gerne vil have sendt til Rens – aflever uden bøjler og dragtpose
  • Der udfyldes en seddel, som du får en kopi af
  • Byens Rens henter og ordner det der skal renses. Det tager typisk cirka en uge.
  • Du får en SMS når din ordre er klar til afhentning

Hvad koster det at få renset en jakke eller frakke?

Frakke, tynd 299 kr.
Frakke, Burberry 349 kr.
Frakke, vinter u. pels, inkl. imprægnering 509 kr.
Jakke, alm. inkl. imprægnering 230 kr.
Jakke, vinter u. pels, inkl. imprægnering 359 kr.
Jakke, vinter med pels, inkl. imprægnering 497 kr.
Dunjakke Special*, uden pels 384 kr.
Dunvest, inkl. imprægnering 234 kr.

*Typisk, dog ikke begrænset til: Canada Goose, Moncler, Pajar, Parajumpers, North Face, BOSS, Armani, Gucci etc.