Vask af Dunjakker

Dunjakker kommer i mange varianter, hvoraf de mest almindelige mærker er Canada Goose, Moncler, Parajumpers, Pajar og North Face. Lige præcis dunjakker skal man ikke tage chancer med, for de kræver særlig kyndig behandling.

Byens Rens har over årene og med rådgivning fra europæisk førende producenter af vaske- og rensemidler og af maskiner, udviklet specialprogrammer til rens af dunjakker, så de bliver utrolig rene og beholder den vamsede følelse i dunene.

Typiske faldgruber når man får renset din dunjakke er, at de kan miste farve, dunene klasker sammen, syningerne bliver lyse, plastikspænder kan opløses af giftig rensevæske, ærmer flosser og efterfølgende, er dunjakken ikke imprægneret ordentligt, så den suger vand og skidt til sig. Dunjakker af de dyre brands koster mange gange fra 7.000kr og op. Det er ikke værd at tage chancer når eksklusive dunjakker skal renses.

Vi ser desværre ofte, at kunder kommer ind med jakker hvor resultatet fra et andet renseri næsten har ødelagt jakken. Mange gange kan vi rette op på det, dog.

Vask eller rensning af dunjakker

Det gælder også hvis man selv prøver at vaske sin dunjakke derhjemme. Det kan måske lade sig gøre at vaske den, men dunene får ikke den samme fylde, som professionelt industriudstyr med stor tromlekapacitet og avanceret temperaturstyring kan udføre. Så har du selv forsøgt dig og er dunene klasket sammen, så hjælper vi gerne med at få liv i jakken igen.

Rens af dunjakke

Byens Rens ordner hvert år mere end 2.000 eksklusive dunjakker og det er der en god grund til. Vi er specialister i rensning af dunjakker. Resultaterne taler for sig selv. Vi følger en striks proces for hvordan vi håndterer dyre dunjakker.

En specialuddannet medarbejder gennemgår jakken for løse genstande, snavs og pletter. Såfremt der er skader eller forhold som gør at du skal involveres for sparring, så kontakter vi dig inden vi går i gang med selve rensning af dunjakken.

Vi råder over forskellige rensemetoder og udvælger den bedste metode til netop din jakke. Vi har sammen med førende kemikere og maskiningeniører designet specialprogrammer, så din dunjakke holder farven, bliver ren og ikke bliver ødelagt på grund af for hård centrifugering. Dunjakker tilsættes altid imprægnering for at afvise skidt og vand.

Selve tørringen af dunjakken er noget der skal udføres med præcision for at sikre optimal fylde af dunene. Her har vi ligeledes specialprogrammer og manuel overvågning, så jakken tørres ved den helt nøjagtige temperatur og tromlehastighed. Vi måler restfugtigheden i jakken undervejs og slutter processen, når jakken præcis er så tør og fyldig, som den skal være.

Herefter gennemgår vi den og såfremt der stadig er pletter på jakken, så gentager vi behandlingen op til 4 gange. Pletter bliver oftest først tydelige, når jakken er tør.

Er dunjakken flot, laver vi afsluttende finish på den, hvor den blæses op og manuelt gennemgås for at fjerne fnuller.

Jakken hænges på en kvalitetsbøjle med skulderstøtte og indpakkes i eksklusiv folie, så du har en jakke der er som ny og som enten er klar til den kommende vintersæson eller til at blive gemt væk indtil næste vinter.

Definitioner på jakker og frakker:
Vinter
Jakke:       – Længde: Kort, går max til lårene
Frakke:     – Længde: Fra knæene og ned

Sommer
Jakke:       – Længde: Kort, går max til numsen
Frakke:     – Længde: Fra lårene og ned

Fyld
Tynd/alm: – Max 1cm. fyld
Vinter:       – 1cm eller mere fyld

Hvad koster det at få renset en dunjakke?
Frakke, tynd 299 kr.
Frakke, Burberry 349 kr.
Frakke, vinter u. pels, inkl. imprægnering 509 kr.
Jakke, alm. inkl. imprægnering 230 kr.
Jakke, vinter u. pels, inkl. imprægnering 359 kr.
Jakke, vinter med pels, inkl. imprægnering 497 kr.
Dunjakke Special*, uden pels 384 kr.
Dunvest, inkl. imprægnering 234 kr.

*Typisk, dog ikke begrænset til: Canada Goose, Moncler, Pajar, Parajumpers, North Face, BOSS, Armani, Gucci etc.